duminică, 24 octombrie 2010

Petre & Kindlein, o adevarata experienta. ACOUSTIC !

Fara stridente, fara efecte, intr-o lumina calda si cu multa prietenie, Daniel-Silvian Petre si Emil Kindlein ne-au facut onoarea de a redeschide seria cantarilor la Woodstock Cafe.

Cu putin inaintea inceperii recitalului, cafeneaua devenise neincapatoare. La fel ca in piesa lui Alifantis, s-a stat in picioare, unii s-au asezat pe jos, in rest, au fost cuminti si au fredonat frumos.
"Ma bucur ca reusim sa cantam, in sfarsit, la Woodstock. Dupa 40 de ani..."
Publicul, cunoscator in ale rockului, s-a bucurat in aceeasi masura de piese folk autentic apartinand lui Nicu Vladimir, de cele din popor interpretate odata de Maria Tanase. Dar si de "Eroul" lui John Lennon, de compozitiile lui Johnny Cash, Deep Purple, The Doors sau Led Zeppelin. Piesele semnate Petre & Kindlein au avut aceeasi soarta - aplauze si ovatii. Desigur, nu au lipsit consacratele Survolaj - Cantecul Ploaiei, Cel mai iubit dusman al meu, Strazi bantuite de noapte, iar pentru ca textele lui Bob Dylan au fost talmacite fara cusur in limba romana doar de Motu Pittis, nu au lipsit nici variantele autohtone "Rainy day women" sau "Blowin' in the wind". Si pentru o seara speciala, asa cum a fost cea din 23 octombrie, Woodstock Cafe s-a bucurat de inca o prezenta speciala, cea a doamnei Anda Pittis.
Un recital profesionist, emotionant. Timp de doua ore, la Woodstock Cafe s-a vorbit in soapta.
... de dupa, am ascultat trei piese celebre in interpretarea lui John "my friend" din Tara Galilor, cum a fost prezentat de Emil Kindlein, iar seara a continuat cu deja consacrata petrecere Saturday Night Rocks!
"Sunteti niste copii minunati si asa o sa ramaneti. Ne-a placut mult si, va spun, aici am ascultat cea mai buna muzica din ultima vreme. Mi-a placut tot din ce ati pus" - asa a sunat, la plecare, marturisirea lui Daniel-Silvian Petre, iar noi nu putem decat sa ne bucuram, sa fim mandri de reusita, sa asteptam urmatoarea vizita (promisa) a celor doi.
Peace!

partenerii evenimentului au fost: Editura Blumenthal, Time Out Bucuresti si Radio3 Net "Florian Pittis"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu